مکمل های آهن

مکمل های آهن

داروخانه آنلاین داروسیتی

 مکمل های آهن :

در پست قبلی در مورد اهمیت آهن و میزان نرمال مصرف روزانه و تعاریف کم خونی پرداختیم و هم چنین گروههایی که به مصرف آهن نیازمندند نیز معرفی شدند.

 

اما درمان کم خونی ؟

درمان کم خونی باید کاملا تحت نظر پزشک و با برنامه خاص صورت گیرد. به طور کلی درمان کم خونی به صورت مصرف روزانه100-150 میلی گرم آهن المنتال روزانه یا به صورت یک روز در میان و در دوز های منقسم صورت می گیرد. میزان نرمال جذب آهن 10% تا 35%است که در کم خونی فقر آهن این مقدار تا 95% نیز ممکن است افزایش  یابد.

 

آهن المنتال چیست؟

مقدار آهن که در یک مکمل و در یک ملح (نمک آهن) قابلیت جذب درد را آهن المنتال می گویند.

 

 انواع مکمل و ملح های آهن؟

آهن در مکمل ها به صورت آزاد وجود ندارد و حتما باید یک نمک تشکیل بدهد یا همراه با یک پروتئین و یا آمینو اسید حامل باشد و یا توسط یک لایه لیپیدی و پلی ساکاریدی پوشش داده شوند.

مکمل های آهن

انواع ملح آهن؟

فروس سولفات:

این نوع نمک 20% آهن المنتال دارد (مثلا اگر یک محصول حاوی 100 میلی گرم فروس سولفات باشد،20 گرم آهن المنتال و قابل جذب دارد.) و در نتیجه می تواند سبب یبوست و سایر عوارض گوارشی شود. هم چنین در فرم های شربت و قطره می تواند سبب سیاهی دندان هم شود. دو برند معروف از این نوع و موجود در داروسیتی:

 

فروس گلوکونات :

این نوع آهن پایین ترین میزان آهن المنتال در میان نمک های آهن دارد و حدود 12% است. در نتیجه عوارض گوارشی کمتری دارد اما همانند بقیه می تواند دندان را سیاه کند. نمونه هایی از این نوع آهن موجود در بازار و داروسیتی:

 

فروس فومارات:

این نوع 33% آهن المنتال فراهم می کند. از عوارض این نوع ایجاد اسهال در بعضی افراد است. نمونه های این نوع در بازار و موجود در داروسیتی:

 

آهن کربونیل:

100% آهن المنتال دارد و نسبت به فروس سولفات مزیت انچنانی ندارد .اما به دلیل ساختار خص ، آهن در اسید معده حل می شود و به صورت آهسته جذب می شود.در نتیجه عوارض گوارشی کمتری شاید داشته باشد.

در بعضی از محصولات ، از نمک های اصلاح شده آهن استفاده می کنند. مانند فروس گلایسین سولفات که از فوس سولفات و گلایسین تشکیل شده است و جذب بالاتری نسبت به فروس سولفات دارد و در نتیجه عوارض گوارشی کمتر.

 

مکمل های آهن شلاته شده با آمینو اسیذ ( فروس بیس گلایسینات):

جذب شلاته های آهن از املاح آهن بیشتر است و عوارض کمتری دارند، تداخل کمتری با کلسیم دارند و در روده باز می شوند و عوارض گوارشی بسیار کمتری دارند. برند هایی از این مدل آهن:

 

آهن سوکروزومیال و لیپوزومال:

آهن پیروفسفات توسط پوشش دو لایه فسفولیپیدی و سپس سوکروزوم پوشیده شده که از مسیر های داخل سلولی و بین سلولی قابلیت جذب دارد. زیست دسترسی آهن در این نوع مکمل ها بسیار بالا بوده و عوارض گوارشی ندارد (جذب در روده) و به طور بسیار خوبی تحمل می گردد و طعم آهن را می پوشاند. جذب آن ها بیشتر به صورت گویچه های کوچک لیپیدی (وزیکول) صورت می گیرد.

 

آهن پلی ساکاریدی:

توسط فناوری خاص ، مولکولهای آهن توسط نشاسته روکش داده می شود. از معده عبور می کند و در روده جذب می شوند و به خوبی تحمل می شود و حامل مقدار زیادی آهن هست. دندان را سیاه نمی کند. نمونه معروف این مدل اهن ، برند فذامکس است که به صورت پودر خوراکی و کپسول وجود دارد.

0
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.