خشکی بینی را خیلی از ما در مراحل مختلف زندگی و یا فصل خاص و یا بیماری هایی تجربه کرده ایم. این احساس ناخوشایند برای مخاط داخل بینی می افتد و رطوبت داخل بینی از بین می رود و مخاط بینی آسیب می بیند.
بینی علاوه بر گرم و مرطوب کردن هوای تنفس شده ، با مزه هایی که در سطح مخاط خود دارد هوا را تسویه می کند و جلوی ورود خیلی از ذرات و آلودگی ها و پاتوژن ها به ریه و سینوس ها را می گیرد.
آب زیاد بنوشید: مهم ترین راه پیشگیری و درمان خشکی بینی این است که آب بدن را در سطح بالا نگه دارید.
دستگاه بخور: سعی کنید در اتاقی که میخوابید یک دستگاه بخور روشن کنید.
سونای بخار یا بخار آب: در صورتی که دوش آب گرم میگیرید بخار حمام را با بینی تنفس کنید!
اسپری بینی نمکی: این اسپری را حتما از داروخانه تهیه کنید. چرا؟ مخاط های بدن بسیار حساس هستند و به همین دلیل مایعات استفاده شده در تماس با مخاط باید غلظت مششخص و استاندارد داشته باشند و به اصطلاح ایزوتون باشند. اسپری نمکی کمک شایانی به مرطوب کردن فضای داخلی بینی می کند.
وازلین و یا استفاده از پماد های چشمی: با نوک انگشت دست مقدار کم و مناسب از وازلین را داخل بینی بمالید. برای اینکار استفاده زیاد کمک بیشتری نمی کند و حتی ممکن است خطرناک باشد.
استفاده از دستمال خیس: یک ستمال را آب گرم ( نه داغ) خیس کرده و روی بینی قرار دهید و تنفس کنید تا بینی مرطوب شود. یا یک تکه پنبه را با آب خیس کرده و داخل بینی قرار دهید. این کار را برای اطفال انجام ندهید.
بعضی از روغن های گیاهی: مانند روغن بنفشه می تواند مخاط را نرم کند. البته استفاده زیاد و متوالی از آن می تواند عوارض حساسیتی و یا حتی ریوی در بر داشته باشد.
اسپری های بینی با برند تجاری کلداماریس حاوی ماده کارژینان استخراج شده از جلبک قرمز دریایی ، کمک شایانی به رفع خشکی بینی و جلوگری از بیماری های فصلی دارد.
مشاهدات بالینی نشان داده که :ویکس کمکی به درمان خشکی بینی و حتی گرفتگی بینی و احتقان نمی کند!
ویکس از کامفر،اوکالیپتوس و منتول تشکیل شده و بوی تند آن سبب می شود که ذهن شما فکر کند که تنفس به راحتی انجام می شود. اما اگر ویکس حس خوبی به شما می دهد میتوانید استفاده کنید اما استفاده زیاد از آن و مخصوصا در زمان بیماری های ریوی و حساسیتی می تواند التهاب و حساسیت ریه را بیشتر کند.