پوست لب غدد چربی ندارد و به راحتی ممکن است رطوبت آن از دست برود و خشکی لب ایجاد شود. لب پوسته پوسته می شود و می تواند شدید تر بشود و به زخم لب منجر شود
اسکراب لب: برای داشتن لب های سالم و زیبا توصیه می شود هفته ای یکیبار یک اسکراب خانگی بر روی لب استفاده کنید و در صورتی که دچار خشکی لب شدید هم ازاین اسکراب استفاده کنید.
برای تهیه اسکراب خانگی یک قاشق شکر (ترجیحا شکر قهوه ای) را با مقدار کمی عسل مخلوط کرده (می توان به این ترکیب بادام پودر شده نیز اضافه کرد.) و این مخلوط را به لب بماید و ماساژ دهید تا پوسته های اضافه کنده شوند. (از کندن پوسته ها با دندان و دست خودداری کنید) سپس لب را با اب تمیز کنید .
از دیگر اسکراب ها مانند اسکراب پودر قهوه و عسل می توان استفاده کرد. همچنین از توت فرنگی هم به عنوان اسکراب لب برای 2 تا 3 بار در هفته و هر بار به مدت 10 دقیقه می توان استفاده کرد. اسکراب ها سبب از بین بردن پوست های مرده و شادابی لب و شفاف شدن رنگ پوست لب می شود.
روغن زیتون و روغن نارگیل:بعد از اسکراب لب نوبت به استفاده از روغن زیتون و یا روغن نارگیل می رسد و میتوان این روغن ها رو روی لب مالید تا چربی برای پوست لب تامین شود.
آلوئه ورا: ژل داخل برگ الوئه ورا را میتوان به عنوان نرم کننده و احیا کننده پوست لب استفاده کرد.
کیوی و خیارسبز نیز می تواند سبب نرمی پوست لب شود.
در صورتی که لب دچار خشکی و ترک شده است از مواد غذایی محرک و حساسیت زا استفاده نکنید و از ادویه جات و نمک و ترشیجات استفاده نشود.
خشک لب شاید موضوعی ساده به نظر برسد اما در موارد شدید می تواند موجب زخم های عمیق و طولانی روی لب شود که ممکن است دچار عفونت شود و یا در حالات شدید به چیلیتیس(Cheilitis) تبدیل شود.
چیلیتیس به حالتی عنوان می شود که یک التهاب شدید در اطراف لب بر اثر آلرژن ها، تابش نور خورشید و عغونت ها ایجاد می شود و این ضایعات بسیار دردناک هستند و ممکن است حاد و یا مزمن باشند. یک نوع از چیلیتیس که از همه شایعتر استAngular Cheilitis است و به حالتی اطلاق می شود که گوشه لب ها(جایی که لب بالا و پایین به هم متصل می شوند) زخم می شودو ممکن است با خونریزی و درد و تورم همراه باشد. این حالت به خاطر بعضی از عفونت های قارچی ماند کاندیدا و باکتری هایی مانند استرپتوکوک ایجاد شود و علت آن تجمع بزاق در گوشه دهان به دلایل متفاوت و یا دندان های مصنوعی با اندازه نامناسب باشد.
استفاده از قطره نیستاتین به صورت دهانشویه روزانه چهار بار و یک کرم ضد قارچ مانند نیستاتین ،میکونازول و کلوتریمازول می توناد در درمان آن موثر باشد. توجه شود که بالم های مرطوب کننده لب مرتب استفاده شود.